Barn vet mer enn du tror

Forskning har vist at små barn ser på hjernen og verden som en og samme enhet. Først da de er mellom 3 og 5 år, tror de at hjernen deres og verden er separert. Dette er interessant av mange grunner.

Først og fremst, dersom vi kommer fra Universet, har vi alle en del av Universet inni oss. Kanskje er vi alle en og samme enhet. Det sies at vi er født «hele». Dette er en fin tanke. Hvorfor skulle vi ikke vært født hele? En annen ting, er alle utfordringene vi har valgt for dette livet. Hadde vi ikke hatt utfordringer, ville det vært kjedelig å leve. Vi skal lære noe av disse utfordringene.  

Videre, vet vi at vi kan finne alle svarene inni oss. Det trengs egentlig ingen «finne seg selv- reise». Mange søker naturligvis utover for å finne svar på spørsmål i livet, men kanskje de kunne kikket litt oftere innover? Barn er kloke. De forstår at vi kan lete innover i oss selv. Dersom det er sannhet i denne teorien, bør vi høre oftere på barna.

Barn vokser opp og formes av samfunnet og miljøet rundt seg. Her får de vite hva som er «akseptert» og ikke, basert på normer og regler. De hører kanskje «ikke gjør sånn», «gjør heller sånn» og så videre fra foreldrene. Dette er såklart velmente råd. Barn er født med en ny og ren energi, og vi vil da ikke lage blokkeringer for denne energien, vil vi? Men det gjør vi ofte, bevisst eller ubevisst. Vi prøver naturligvis å få barna til å passe inn i vårt samfunn. Hvorfor tilpasser vi oss ikke oftere barna? De som er født med den nyeste energien, og som kanskje faktisk vet best. Vi gjør sikkert alle så godt vi kan, men kanskje dette kan vekke deg til å lytte en ekstra gang til hva barna har å si. Ellers kan det være du går glipp av mye sannhet og visdom. Husk at deres visdom kommer fra et helt rent sted.

Barn er ofte veldig ærlige. Kanskje ikke så rart, når ærlighet er en så stor del av ordet Kjærlighet. Dette lærte jeg av en klok mann en gang i tiden. Når vi blir født, kommer vi kanskje fra Universet, en ren kilde av kjærlighet. Vi må la denne kilden strømme igjennom, uten å hindre den, slik at flere av oss kan våkne opp. Barna hjelper oss til å våkne opp, de hjelper oss til å leve i sannhet med den vi egentlig er. De hjelper oss å øke vår bevissthet. La barna få plass. Gi rom til barna. Lytt til barna. Du vil neppe gå glipp av de viktige budskapene de bringer oss.

 

Kilde

Wellman, H. M. (1990). The child’s theory of mind. Cambridge, MA: MIT Press, A Bradford Book.

Relaterte artikler

Hva er barneyoga?
Hva er barneyoga?
Yoga som verktøy i barn og unges hverdag
Yoga som verktøy i barn og unges hverdag
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×